AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Energiei: Fac apel la ANRE să-şi facă treaba. Să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut un apel la ANRE , luni, în contextul discuţiilor despre facturile mari la energie, “să-şi facă treaba”, să supravegheze piaţa de energie, iar “Protecţia Consumatorului să intre peste furnizorii respectivi”.

“Am văzut şi eu acele facturi şi cred că ori sunt greşite, ori cineva ar trebui să pună regulă în piaţă. ANRE este cel care verifică piaţa. Eu nu am văzut decât câteva cazuri prezentate în presă, dar fac încă un apel, cum am făcut şi în ianuarie, ANRE să-şi facă treaba să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa, iar la persoane fizice, inclusiv Protecţia Consumatorului să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice acest lucru”, a declarat ministrul, citat de Agerpres, potrivit digi24.ro.

Ministrul a mai spus că furnizorii urmează să aibă discuţii în Parlament, la comisiile unde se află în dezbatere ordonanţa de urgenţă pe energie. În legătură cu faptul că preţurile se raportează la consumul de anul trecut şi mulţi consumatori s-au plâns că acest lucru nu încurajează reducerea consumului, Virgil Popescu a spus că trebuie găsit în Parlament un mijloc de stimulare.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!