• Home
  • Prima
  • Ministrul Finanțelor, despre impozitarea veniturilor bisericilor: ”Nu exclud. E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR”

Ministrul Finanțelor, despre impozitarea veniturilor bisericilor: ”Nu exclud. E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR”

biserica slujba

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, într-un interviu acordat Antena 3, că nu exclude posibilitatea impozitării veniturilor bisericilor.

Ministrul Finanțelor susține că, în acest moment, toate variantele sunt în analiză, ba mai mult, impozitarea ar fi asumată chiar prin PNRR.

De partea cealaltă, Florin Cîțu, fost premier și fost ministru al Finanțelor Publice, nu este de acord cu suprataxarea, pe care a comparat-o cu ”măsuri din vremea comunismului”.

Întrebat cum vede impozitarea veniturilor bisericii, ministrul Finanțelor a răspuns: „Nu vreau să comentez în momentul ăsta. Haideți să vedem cu ce analiză să abordăm toate situațiile. Nu dau un răspuns în momentul acesta, pentru că trebuie să ne uităm în primul rând să vedem fiecare sector cum este, în primul rând, statuat de către legi.
(…) Nu am spus că exclud, nu am spus nimic. Am spus că ne uităm peste tot, dar nu doar de a găsi taxe, nu de a aduce bani. E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR și de a face această reformă fiscală, ajustările care sunt necesare, mai ales cu economia informală”.

Parteneri