Ministrul Justiției nu renunță la cele două ordonanțe de urgență. Luni, o dezbatere de două ore la Minister

 

Potrivit MJ, luni, 30 ianuarie, între orele 10,00 — 12,00, la sediul Ministerului Justiției va fi organizată o dezbatere cu privire la proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală și proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse.
Timpul alocat fiecărei intervenții este de trei minute pentru fiecare asociație, respectiv participant individual, anunță MJ.
* Proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse, pus în dezbatere publică de Ministerul Justiției, prevede că se grațiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv, precum și pedepsele cu amendă aplicate de instanța de judecată.
* În ceea ce privește proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, acesta prevede, printre altele, că abuzul în serviciu va fi considerat infracțiune doar în cazul producerii unei pagube de peste 200.000 de lei, iar limita maximă a pedepsei se reduce de la 7 la 3 ani de închisoare. La același articol se precizează că acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Proiectul de ordonanță mai prevede și abrogarea articolului 298 din Codul penal, referitor la neglijența în serviciu.
Citește mult pe Agerpres