Ministrul Justiției: România prezintă toate condițiile pentru ca MCV să fie încheiat

România prezintă toate condițiile pentru ca în acest an Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) să fie încheiat, a declarat, joi, ministrul Justiției, Florin Iordache.

„Am prezentat obiectivele de la care a plecat România în 2006 și am arătat că România și-a îndeplinit acele condiționalități. Am arătat că România a făcut pași importanți și a consolidat instituții importante care garantează că în acest moment statul de drept este foarte important în România. Am arătat că România, în parteneriat cu Comisia, a consolidat instituții importante. Și, din punctul nostru de vedere, atât timp cât toate aceste condiționalități au fost îndeplinite (…)în condițiile în care toate aceste obiective, pe care, iată, România le-a avut în față în 10 ani de activitate, le-am îndeplinit, în acest moment România prezintă toate condițiile pentru ca acest Mecanism, în acest an, să poată fi încheiat „, a declarat Florin Iordache la finalul întrevederii pe care a avut-o la Ministerul Justiției cu o delegație a Comisiei Europene condusă de secretarul general adjunct al CE, Paraskevi Michou, notează Agerpres.

De asemenea, ministrul Justiției a adăugat că MCV a fost funcțional și a arătat progresele pe care România le-a înregistrat an de an în domeniul justiției.

Distribuie prietenilor

Sursa foto – Romania libera