• Home
  • Prima
  • Ministrul Mediului: Deșeurile din Marea Britanie, arse ilegal în județul Ilfov

Ministrul Mediului: Deșeurile din Marea Britanie, arse ilegal în județul Ilfov

costel alexe mediu 1

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că deșeuri cum sunt cele din Marea Britanie sunt arse ilegal în județul Ilfov sau ajung la gropile de gunoi de aici.

„Sub apanajul importurilor de articole de uz casnic, ajung în România mari cantități de deșeuri. În ultimele săptămâni 25 de containere au fost identificate cu deșeuri în Portul Constanța și fiecare container are în jur de 20 de tone. Numai ieri, colegii de la Paza de Coastă, comisarii Gărzii de Mediu au trimis înapoi în Marea Britanie șapte containere. Toate acestea se întâmplă pentru că în Marea Britanie eliminarea unei tone de deșeuri ajunge să coste 400 de lire, iar în România 30-40 de euro. Aceste deșeuri ajung din Portul Constanța în județul Ilfov, la Afumați și în alte locații, și mare parte din aceste deșeuri sunt supuse arderilor necontrolate, ilegale”, a declarat Alexe, în emisiunea „La fix”, de la libertatea.ro, potrivit hotnews.ro.

Polițiștii bucureșteni au făcut, marți, nouă percheziții, într-un dosar ce vizează activitatea a două firme și a mai multor persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului, anunță Poliția Capitalei.

Parteneri