• Home
  • Prima
  • Ministrul Mediului, despre aerul irespirabil din București: Arde o fostă fermă de porci

Ministrul Mediului, despre aerul irespirabil din București: Arde o fostă fermă de porci

ferma porci 1

Cetățenii Bucureștiului reclamă că aerul din oraș și în comunele din împrejurimi este irespirabil. Oamenii spun că fumul înecăcios care plutește deasupra Capitalei miroase a petrol, a cauciuc și gunoi ars.

”Peste tot în București e un miros deloc plăcut. Fac încă o dată apel la cetățeni să nu mai dea foc vegetațiilor, miriștilor și am avut cazuri când au ajuns la fondul forestier. Ard în continuare mocnit batalele de la o fostă fermă de porci din Periș, e o firmă intrată în insolvență. Cel mai puternic se simte în Buftea, Otopeni și Corbeanca. Aici aerul este irespirabil. Direcția vântului favorizează ca acest miros să fie resimțit. Avem laboratorul mobil în zonă pentru a monitoriza calitatea aerului, am sesizat ISU. Și stațiile noastre de monitorizare a calității aerului și senzorii ne arată valori ridicate peste mediile admise. În momentul de față cei de la ISU trebuie să găsească soluții să stingă acel incendiu”, a spus ministrul Mediului Costel Alexe, la TVR, potrivit stiri.tvr.ro.

Și Garda de Mediu a informat, miercuri, că după controlul efectuat în Periş, a constatat prezenţa unui incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp.

Parteneri