Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că ursul care a ucis un cioban şi aproape l-a omorât pe al doilea va fi împușcat

Ultimul atac ucigaș al unui urs care confirmă că am devenit, între alte rele, o populație la cheremul carnivorelor sălbatice, a dezlegat niște legi. Urșii care omoară oameni pot fi eliminați din peisaj la decizia primăriilor locale. Dezlegare s-a dat și în cazul recent al ursului care a atacat o junincă, apoi cei trei ciobani veniți s–o scoată din colții lui.

Ursul care a omorât un cioban vineri seară va fi eliminat, anunță ministrul Mediului, Tanczos Barna. El a precizat că autoritățile locale au elaborat documentația pentru emiterea acordului de extragere a animalului. Trei ciobani au fost atacați vineri de un urs în apropierea unei stâne din Harghita: unul dintre ei a fost găsit mort, iar altul a trecut printr-o operație de șapte ore pentru a-i fi salvată viața.

În negurile vremurilor, omul primitiv se apăra ascunzându-se în peșteri. Apoi ursul, lupul au căpătat frică de om, care avea arme puternice. Apărat de legi și ONG-uri care protejează  orice animal, mai puțin pe cel pe două picioare, ursul s-a înmulțit și e stăpânul nu doar al munților, dar se plimbă nestingherit prin pivnițele oamenilor, intră în bucătării, atacă, rănește și ucide. România a devenit țara urșilor, concluzionează un prahovean care și-a vândut vitele fiindcă nu mai are curaj să iasă cu ele la păscut.

Distribuie prietenilor

Aurelia Apostol, AMPress