• Home
  • Prima
  • Ministrul Muncii: 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania

Ministrul Muncii: 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania

romani zilieri germania

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că aproximativ 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania. De asemenea, Turcan a precizat că a discutat cu omologul său despre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru muncitori.

„Pentru aceşti aproximativ 270.000 de muncitori deja am făcut progrese foarte mari ambele ţări, ambele ministere ale muncii, pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, pentru a îmbunătăţi activitatea de control a condiţiilor de muncă pentru muncitorii care lucrează în străinătate, pentru a creşte relaţia dintre angajatori şi angajaţii sezonieri prin intermedierea procesului de muncă sezonieră de către agenţii specializate de plasare a forţei de muncă”, a declarat Raluca Turcan, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Râmnicu Vâlcea, potrivit romaniatv.net.

Ministrul a menţionat că „speră” ca săptămâna viitoare să fie finalizat în şedinţa de Guvern proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care a fost în primă lectură şi care îmbunătăţeşte condiţiile în care românii pot pleca la muncă în străinătate.

Parteneri