AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Muncii, despre pensii: “Nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem”

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a dat asigurări că pensiile românilor nu vor scădea, făcând aceeași afirmație și despre salariile angajaților.

“Noi am luat o decizie în cadrul PSD, o vom discuta și în coaliție, atât timp cât suntem la guvernare niciun venit al românilor nu va scădea”, a declarat Budăi la Antena 3 CNN.

Referitor la inechitățile legate de pensii, politicianul a anunțat că vor fi rezolvate.

“Da, am spus și o să spun și acum, nu înțeleg de ce legea 127 a fost pusă între paranteze, pentru că nu numai noi PSD, dar mulți specialiști au spus că este o lege bună.

Suntem în această situație din momentul în care PSD a intrat la guvernare în noiembrie 2021, chiar în programul de guvernare, a spus că analiza a plecat de la această decizie.
Ce pot să spun sigur este că atunci când o să avem analiza terminată, făcută și pe final cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană, sub nicio formă pensiile nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem care bineînțeles că va avea nevoie de un impact bugetar consistent și vom vedea în ce perioadă își poate permite România să suporte acest impact, însă principala este rezolvarea inechităților din sistem”, a susținut Marius Budăi.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!