• Home
  • Știri
  • Ministrul Muncii: Dosarele de pensii vor fi digitalizate până la 31 august. Crește pensia minimă

Ministrul Muncii: Dosarele de pensii vor fi digitalizate până la 31 august. Crește pensia minimă

dosar pensii 1

Dosarele de pensii vor fi digitalizate până la data de 31 august, anunţă ministrul Muncii. Simona Bucura-Oprescu a mai declarat în exclusivitate la TVR Info că pensiile publice vor fi recalculate.

„Pensiile de contributivitate – avem 2 procese care se desfășoară în parelel: primul este digitalizarea tututor dosarelor de pensii, aproape 3. 900.000 sunt deja digitalizate. Până la 31 august, sarcina președintelui Casei Naționale de Pensii Publice este să finalizeze acest proces. Digitalizarea dosarelor de pensii ne va ajuta, având datele deja în sistem, astfel încât procesul de recalculare să fie mai facil. Întâi vom va face reforma pensiilor publice prin legea cu care venim după care vom recalcula pensiile pentru agricultori”.

Întrebată când se vor mări pensiile, ministrul Simona Bucura-Oprescu a spus că sunt două variante de lucru: „dacă noua lege a pensiilor va intra în vigoare, vom aplica legea nouă, în cazul în care nu va fi în vigoare înainte de 1 ianuarie, se va aplica mecanismul de indexare pe care îl avem acum. Crește pensia minimă. Acum pensia minimă este de 1.125 de lei. Unul dintre obiectivele noii legi a pensiilor este de a aduce echitate și justiție socială pentru pensionarii români si de a creste veniturile și a celor cu pensii mici”.

Parteneri