Ministrul Sănătății: La începutul lunii august, peste 50% dintre cazurile Covid vor fi cu tulpina Delta, iar la sfârșitul lunii – majoritatea

Referindu-se la tulpina Delta a coronavirusului, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a confirmat, miercuri seara, la emisiunea „Tema zilei”, difuzată de TVR 1, că autoritățile se așteaptă că „noile variante vor avea o circulație din ce în ce mai mare” și a adăugat că „ne așteptăm și la o creștere a numărului de cazuri în următoarele luni”.

„Studiile efectuate în alte țări unde există deja circulație extinsă comunitară cu tulpina Delta previzionează că la sfârșitul lunii august tulpina Delta va deveni predominantă. (…) Din informațiile ECDC (n.r., Centrul European pentru Controlul și Prevenția Bolilor), datele preconizate spun că pe la începutul lunii august peste 50% dintre variante vor fi cu tulpina Delta, iar la sfârșitul lunii august, majoritară va fi tulpina Delta. Fiind cu un grad mai mare de infecțiozitate, probabil că la începutul lunii august va fi o creștere a numărului de cazuri și la noi”, a spus ministrul Sănătății.

AMPress