Ministrul Sănătăţii: ”Toate structurile statului” se vor implica în campania de vaccinare anti-Covid, inclusiv Armata, DSU şi medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă că ”toate structurile statului” se vor implica în campania de vaccinare anti-COVID-19, inclusiv Armata şi medicii de familie. Acesta a precizat că se lucrează deja la o strategie privind vaccinarea.

”Vor fi implicate toate structurile statului în această strategie de vaccinare. Noi în avem în pregătire, lucrăm în fiecare zi, avem puncte focale şi avem oameni care lucrează cu Comisia Europeană, stabilim această procedură şi strategia de vaccinare”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, potrivit News.ro.

Ministrul a explicat că fiecare dintre tranşele de vaccin care vor ajunge în România la începutul anului viitor va fi distribuită în teritoriu ”cu ajutorul anumitor structuri”.

Distribuie prietenilor

”Va fi implicată şi armata şi DSU-ul şi Spitalele judeţene şi medicii de familie”, a adăugat Tătaru.

Ministrul a mai arătat că medicii specialişti care au terminat Rezidenţiatul vor fi angajaţi în următoarea perioadă odată ce vor avea certificatele sau adeverinţele necesare, astfel încât aproximativ 200 de specialişti vor fi detaşaţi către locurile unde este nevoie de ei.

Întrebat care ar fi soluţia pentru ca elevii să meargă din nou la şcoală, ministrul a răspuns că este nevoie ”să scadă numărul de infectări”.
”În acest context nu putem vorbi (de redeschiderea şcolilor – n.r.)”, a mai susţinut ministrul.