Ministrul Sănătății vrea pace cu Raed Arafat

Conflictul dintre Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, și ministrul Sănătății, Florian Bodog, e pe cale de a se stinge, ministrul nedorind o escaladare a acestuia.

” Il asigur pe dl secretar de stat Arafat că am toată deschiderea și determinarea pentru identificarea soluției adecvate, împreună cu toți cei care au responsabilități în aceast domeniu, pentru că nu există nicio rezervă sau ezitare în privința achizițiilor de noi ambulanțe. Ba dimpotrivă! Viziunea Guvernului este, potrivit angajamentelor din programul de guvernare, să punem în practică un proiect major –achiziția de 3000 de noi ambulanțe – nu doar la nivelul SMURD, ci în toată țara, astfel încat să nu existe localitate importantă fără ambulanță . Însă, întrega procedură trebuie să se desfășoare cu respectarea deplină a legii și în beneficiul oamenilor. Prin urmare mă aștept la o participare si contribuție corespunzătoare din partea dlui Arafat” sustine ministrul, potrivit unui comunicat de presă remis AMPRESS.

„Noua legislație privind achizițiile publice, adoptată anul trecut, a facut inaplicabil protocolul dintre Ministerul Sănătății si Ministerul Afacerilor Interne privind dotarea pentru ISGU și a determinat ANAP să-l aprecieze corespunzător. Urmare a acestei realități a fost redactat și este în curs de evaluare și semnare, un nou protocol care va permite lansarea procedurii de achiziție de noi ambulanțe în condiții legale.

Distribuie prietenilor

Ministrul Sănătății, accentuează că nu există niciun risc, de nicio natură care să determine sincope în activitatea SMURD, cu atât mai puțin să pună ” în pericol viața oamenilor” și îl așteaptă la un dialog constructiv pe dl Raed Arafat, imediat ce acesta va reveni în tară”, arată comunicatul citat.

AMPress

Foto – eNou.ro