• Home
  • Știri
  • Ministrul spaniol de Interne, decorat cu Steaua României

Ministrul spaniol de Interne, decorat cu Steaua României

ministru spania

Ministrul spaniol de Interne a fost decorat cu Steaua României în Grad de Mare Ofițer, cea mai înaltă distincție oferită de președintele României, în cadrul ultimului act oficial al Ambasadorului George Bologan în Spania.

O recepție a fost găzduită de Casa Armatei din Madrid, unde au fost premiați și membri ai comunității românești.

„Când ne-am cunoscut acum doi ani, mi-am spus: omul acesta vine prea îndrăgostit de Italia, prea îndrăgostit de Milano, sper ca acum să fii măcar un pic sau la fel de îndrăgostit de Spania”, a spus Fernando Grande Marlaska, ministrul spaniol de Interne, potrivit tvrinfo.ro.

Fernando Grande Marlaska s-a declarat mereu un prieten al României și a sprijinit aderarea noastră la Schengen, o realitate din martie anul acesta.

Fernando Grande Marlaska: „Îmi doresc ca relațiile dintre țările noastre, dintre societățile noastre, și vreau să subliniez că comunitatea românească este a doua cea mai importantă din Spania, să se adâncească și să fie cât mai unite”.

Comunitatea românească din Spania reunește medici, profesori universitari, cercetători, artiști, scriitori sau preoți. Unii dintre ei au primit diplome, în semn de apreciere pentru felul în care ne reprezintă.

Continuarea aici

Parteneri