Ministrul Toader, declarație șocantă la Bruxelles: OUG 13 putea fi adoptată fără probleme. Greșeala e că s-a făcut seara

Ordonanța 13 revine, inclusiv în discursul ministrului Justiției din capitala UE, care găsește explicații minimalizatoare pentru ieșirea revoltată a sute de mii de oameni în stradă. Tudorel Toader a declarat, miercuri, la Bruxelles, conform Agerpres, că OUG 13 nu a fost o problemă în sine, societatea reacționând la faptul că actul normativ a fost adoptat seara.
„Ordonanța în sine nu a fost o problemă, problema a fost poate de procedură, cum și când a fost adoptată. Societatea a reacționat la faptul că ordonanța a fost adoptată a 10 — 11 seara, ceea ce e foarte adevărat și foarte nefiresc. Numai că Guvernul putea să lase ordonanța să intre în vigoare în ziua în care a publicat-o în Monitorul Oficial. Guvernul a dat un termen de 10 zile ca ordonanța să intre în vigoare, de unde, personal, am bănuit mai degrabă o lipsă de abilitate în tehnica legislativă decât un gând de a legifera în fapt de seară”, a spus ministrul. Explicația sa a stârnit, la Bruxelles, revolta unor europarlamentari români din opoziție, dar și reacții din țară.
C. Zamfir, AMPress