• Home
  • Știri
  • Mircea Coșea: Se va ajunge la faliment personal. Măsurile luate de guvern sunt haotice, chiar copilărești, unele cu greșeli mari

Mircea Coșea: Se va ajunge la faliment personal. Măsurile luate de guvern sunt haotice, chiar copilărești, unele cu greșeli mari

Mircea Cosea 1

Economistul Mircea Coșea avertizează că se anunță vremuri dificile, în contextul în care guvernul ia „măsuri haotice, copilărești”, iar puterea de cumpărare a populației a scăzut deja cu 30%.

„Măsurile luate de guvern nu vor rezolva problema facturilor, sunt măsuri haotice, chiar copilărești, unele cu greșeli mari. Problemele vor fi mari!
În ceea ce privește măsurile pentru majorarea pensiilor, sunt doar declarații politice, în acest moment.

Situația se va agrava, din punctul de vedere al veniturilor. Ele nu vor crește. Doar în rândul politicienilor au crescut. Prețurile au crescut, puterea de cumpărare a populației a scăzut cu 30%, potrivit ultimelor cifre. Asta înseamnă în bugetul unei familii, 30% din bani nu au valoare.

Apare o problemă, pericolul dobânzilor foarte mari pentru credite, pe care populația trebuie să le plătească. Nu cred că BNR e de vină. A încercat să stopeze inflația, dar nu prea a reușit, pentru că nu a fost ajutată de măsuri de la guvern, iar cauzele externe au fost din ce în ce mai grave. Se va ajunge la o creștere a obligațiilor de credite cu peste 75-100%. Nu vor putea fi plătite creditele, de populație!”, a declarat Mircea Coșea, la România TV.

Mai mult aici

Parteneri