A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Mircea Dinescu îl apără pe Iliescu: ”Orice revoluţie apărută peste noapte se lasă cu confuzie, cu cadavre”

4 2.429

Poetul Mircea Dinescu, revoluționarul din 1989, susține că anchetarea lui Ion Iliescu  reprezintă ”o mare prostie”.


APRECIAZA ARTICOLUL !

“Anchetarea lui Ion Iliescu pentru Revoluţie este o mare prostie, pentru că nu poţi să judeci. Nicio revoluţie nu a fost frumoasă. În revoluţia franceză au fost mult mai multe victime ca la revoluţia română, ca să nu mai vorbim de revoluţia din Rusia. Orice revoluţie apărută peste noapte se lasă cu confuzie, cu cadavre. Nu poţi într-o noapte să treci de la comunism la capitalism, să nu mai vorbeşti cu tovarăşe ci cu domnule şi să spunem că s-a dus dracului comunismul când erau în România 4 milioane de membri de partid“,a declarat Mircea Dinescu, conform Adevărul.

Mircea Dinescu a recuperat după 89 ”represaliile suferite”, cum declară el, în comunism, devenind un răsfățat al tranziției, iar îndepărtarea de literatură l-a apropiat de afeceri, devenind unul dintre oamenii bogați ai României, cu un restaurant în Centrul Civic, o moșie cumpărată în Oltenia (el fiind din Slobozia) și alte recompense venite de la statul democrat.

C.Zamfir, AMPress

loading...
4 Comentarii
 1. Nelutu spune

  Ce dizidenta a facut acest asazis poet?Cu ce a contribuit la reusita loviturii de stat din „89 ca sa primeasca favoruri de revolutionar?Citi bani primeste de la TVR pentru o emisiune jalnica,fara audienta?Si prin luarea de pozitie in favoarea lui Iliescu se confirma atitudinea sa de lingau!

 2. Un om spune

  Își permite sa facă asemenea aprecieri pt ca s-a căpătuit…
  Un nesimțit, un tupeist, care a parvenit, ca mulții altii, intr-o Românie bulversată tocmai de ei …
  Își apara colegul de “revoluție”! Pardon! Colegul de lovitura de stat! …
  Un parvenit nenorocit!

 3. Herghelegiu spune

  Mircea Dinescu un fost informator al fostei structuri MAI.in periadele epocii de aur a lui Ceausescu.

 4. Issima spune

  Revoluțiile comuniste, bolșevice au produs câte un haos social inimaginabil, cumplite nedreptăți și masacre, acolo unde ele s-au produs, de regulă în țările înapoiate sau în cele în care bolșevismul a invadat o dată cu consecințele Celui de al Doilea Război Mondial, în țările vecine Rusiei bolșevice. Nu o revoluție autentică a fost în 89, ci schimbarea unei generații de comuniști cu alta tot de agenți sovietici … revoluțiile reale aduc îmbunătățiri, prospertate, dreptate, comunismul nu a adus, ci a distrus societățile tradiționaliste, a pauperizat masele, a îmbogățit ștabii de partid și de stat, a răscolit din adânc societățile, ditrugând tradiții, cultură, elite, educație….a vânturat slogane credibile pe care nu le-a respectat deloc…S-a instalat prin crime și nedreptăți cumlite, și nu avea cum să aibă sorți de izbândă….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata