Mircea Eliade și mitul salvatorului

0 103

 

O viziune profundă asupra a ceea ce reprezintă mitul este prezentată de filosoful și istoricul religiilor Mircea Eliade, autor care ne dezvăluie lumea miturilor într-o manieră aparte. Fiind o realitate culturală deosebită prin complexitatea pe care o presupune, mitul poate avea nenumărate abordări și interpretări. Definiția care din perspectiva eliadescă este cea mai puțin imperfectă este următoarea:
„mitul povestește o istorie sacră; el relatează un eveniment care a avut loc în timpul primordial, timpul fabulos al «începuturilor». Altfel zis, mitul povestește cum, mulțumită isprăvilor ființelor supranaturale, o realitate s-a născut, fie că e vorba de realitatea totală, Cosmosul, sau numai de un fragment: o insulă, o specie vegetală, o comportare umană, o instituție. E așadar întotdeauna povestea unei «faceri»: ni se povestește cum ceva a fost produs, a început să fie.”[2]
Mai mult aici:https://drunceasimona.wordpress.com/…/02/mitul-salvatorului/

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.