Mircea Ionescu Quintus, decorat de președintele Iohannis, la împlinirea vârstei de 100 de ani

 

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni, cu o zi înainte ca acesta să împlinească vârsta de 100 de ani.

Quintus a primit Steaua României în grad de ofiţer, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția la viaţa democratică din România, pentru dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere politice, precum şi pentru exemplul de conduită civică”, anunţă Administraţia Prezidenţială.
”Ceremonia de astăzi are o însemnătate aparte, din motive care țin de identitatea noastră politică comună. Este o onoare să decorez astăzi o persoană care-și poartă cu atâta noblețe vârsta de 100 de ani. Sunt bucuros că mă aflu alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie și a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului și ale democrației”, a declarat președintele Klaus Iohannis.
Quintus: „Viața mea a fost un roman. Cred că mi-am făcut datoria și ca ostaș, și ca om politic”
”Mult stimate domnule președinte, distinsă asistență, vreau să vă spun că nu mi-a fost ușor să trăiesc așa o îndelungată viață, mai ales pentru că, așa cum spuneți, viața ne-a dat de toate. Și bune, și mai puțin bune, și rele. Din fericire, însă, sfârșitul de viață îl trăim cu cele bune.
Spunea un critic literar că un roman, dacă nu are 700 de pagini tipărite, e nuvelă. Eu vreau să vă spun că viața mea a fost un roman. Am trăit peste 100 de pagini tipărite, câte zece zile fiind o pagină. Mă gândeam cum aș putea să trec prin acest roman al vieții mele. Vreau să vă spun că am luat viața pe umerii mei și pe răspunderea mea, încă de la 15 ani, când, din nefericire, bunul și valorosul meu părinte m-a lăsat. De atunci am avut răspunderea familiei.
Mă laud ca român și ca ostaș. Am îmbrăcat haina militară dupa ce am terminat facultatea și am venit la haina civilă în ’45, peste șapte ani, făcând toate campaniile. Cred că mi-am făcut datoria și ca om politic”, a afirmat Quintus, potrivit realitatea.net