Mircea Vintilă, la 70 de ani, cu chitara în mână

Cantautorul Mircea Vintilă s-a născut pe 23 martie 1949, la Bucureşti.  A urmat Şcoala de Muzică (clasa violă), a absolvit Liceul „Gheorghe Lazăr” şi apoi Institutul de Construcţii, devenind inginer.

A cântat alături de alţi prestigioşi artişti (Mircea Florian, Marcela Saftiuc, Doru Stănculescu) la primul festival studenţesc de folk din anul 1971, la clubul „303” al Politehnicii bucureştene, apoi la clubul „Universitas”, la Casa de Cultură a Studenţilor „Grigore Preoteasa” şi în Cenaclul Flacăra, informează blogul artistului, mirceavintila.wordpress.com.

La a doua ediţie a Festivalului „Primăvara baladelor” câştiga Marele Premiu cu piesa „Lordul John”. A urmat câştigarea premiului „Teletop” al Televiziunii Române cu piesa „Bade Ioane”, iar cu piesa „Făt Frumos” a câştigat premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Distribuie prietenilor

Personalitate a scenei specială, definit de colegi ca un tip „molcom şi sentimental”, Mircea Vintilă îşi are încă publicul său iar chitara, la 70 de ani, nu i-a căzut încă din mână. La mulţi ani, Mircea!

AMPress