AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Miron Cozma: „Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni”

Miron Cozma (66 de ani, condamnat pentru rolul jucat în Mineriadele din 1990 și 1991, a făcut dezvăluiri la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. Fostul lider sindical din Valea Jiului a vorbit despre culisele Mineriadelor de la începutul anilor 1990 și a mărturisit că își pusese în gând, la vremea respectivă, să-l împuște pe președintele Ion Iliescu la Palatul Cotroceni.

Miron Cozma a fost condamnat în anul 1999 la 18 ani de închisoare pentru rolul său în Mineriadele din 1990 și 1991. În ultimele zile ale ultimului său mandat de președinte al României, Ion Iliescu l-a grațiat, însă decizia de grațiere a fost revocată la scurt timp, în urma protestelor societății civile.

Miron Cosma a insistat că nu este vinovat de căderea guvernului Roman și l-a acuzat pe fostul președinte Ion Iliescu de moartea a 48 de mineri, ortaci de-ai lui Miron Cosma, la Cotroceni.

”Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu. Eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991. Petre Roman trebuia să cadă printr-o mișcare de stradă. Ca să redevină prim-ministru, ieșise Bogdan Hossu, Cartel Alfa și făcuseră marșuri la București împotriva guvernului. (…) Eu am avut 48 de mineri împușcați cu gloanțe de război la Cotroceni și la Guvern.
De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru? Eu l-am «arestat» pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împușcat minerii și nu vorbește nimeni despre asta! (…) Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne și chiar în locul lui Roman prim ministru. Să zică merci lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împușcam!”, a spus Miron Cozma, potrivit click.ro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!