AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Modifica-ti masina intr-un model si mai performant

Pentru multi dintre noi, masina personala reprezinta ceva foarte important si este de altfel si esentiala, in multe sarcini pe care le desfasuram zi de zi. In acest sens, avem mereu mare grija de ea in ceea ce priveste aspecutul, buna functionare a sistemelor de sub capota, performanta sa, nivelul de siguranta precum si inlocuirea pieselor uzate cu altele, noi sau second hand dar cat mai bune calitativ.

De-a lungul vietii sale, la o masina pot fi schimbate foarte multe aspecte, prin care sa o facem mai performanta sau prin care aspectul ei sa fie unul cat mai ingrijit sau modificata dupa cum doreste proprietarul si de asemenea, este nevoie ca  toate acestea sa fie permise de lege, fiind nevoie de omologare pentru diverse accesorii, alatuiri de documentele care sa ateste asta. O varianta foarte buna in ceea ce priveste aspestul masinii, de la vopsea si decoratiuni, este aplicarea unui strat de vopsea electrostatica.

Comparativ cu alte tipuri de vopsire, vopseaua incarcata electrostatic nu este atat de comuna ca celelalte dar in acelasi simt este foarte eficienta. In industria auto, este utilizata in vopsirea caroseriilor dar si a altor multe piese, aceasta oferind un strat uniform si mult mai rezistent decat daca am vorbi despre vopseaua normala. Astfel, si nivelul de protectie asupra masinii este unul mult mai mare.

Pentru protectie dar si pentru schimbarea mai usor a masinii in ceea ce priveste culorile dar si alte aspecte, cel mai simplu este sa apelam la serviciile de colantare unde masina poate fi acoperita, total sau partial, cu autocolant. Acesta reprezinta un material plastic, asemeni foliei de nailon ce se poate lipi de o anumita suprafata, oferindu-i protectie si un aspect diferit. Altfel spus, colantarea masinii este un procedeu care presupune acoperirea partiala sau totala a unei masini cu un material rezistent, care ai va schimba aspectul si va proteja caroseria de eventuale zgarieturi. Procesul de colantare se adreseaza atat persoanelor care asi doresc sa-si anfrumuseteze autoturismele, cat si celor care doresc sa protejeze caroseria.

Colantarea se poate realiza in diverse ateliere auto si in cadrul anmitor firme dedicate acestui proces. Printre cei mai buni se afla si Carbon Systems, care ofera, pe langa colantare, si alte servicii de calitate, asemeni aplicarii de folie auto, aplicare de piese din carbon, inscriptionari auto precum si productia publicitara. Aceasta din ultima categorie este cu precadere adresata firmelor dar si persoanelor fizice care doresc sa utilizeze aceasta metoda de promovare, in folos propriu sau in alt scop. Se reuseste astfel indelinirea a diua scopuri, atat de a promova ceva anume cat si de a proteja pentru o perioda vopseaua masinii in zonele in care sunt aplicate autocolanta si stickere.

Chiar daca cei mai multi dintre beneficiari iau an calcul cel mai adesea avantajele estetice, merita sa mentionam ca o colantare auto protejeaza vopseaua si nu produce niciodata pagube la acest capitol, oricare ar fi calitatea ei. Orice accidentare provenita de la o lovitura, zgarieturua, avariere etc. se va reflecta numai asupra foliei, impiedicand zgarierea sau ciobirea vopselei. Apelarea la colantari auto reprezinta cel mai eficient instrument de marketing disponibil pe piata la ora actuala. Orice firma, fie ca este la anceput, fie ca este deja cunoscuta, nu ar trebui sa omita acest mijloc de afirmare. Ea asigura vizibilitate si este cea mai ieftina metoda de promovare a brand-ului, a companiei, a unui serviciu sau a unui produs.

Exista foarte multe masini care ne dau impresia ca ar fi vopsite de curand dar care insa nu au decat aplicat autocolant pe caroseria lor. Firmele producatoare de astfel de autocolante pot realiza numeroase modele, unele care sunt produse in masa, altele la comanda, dupa diverse specificatii, fiind nevoie de aceasta varianta pentru cei ca o fac ca si strategie de marketing si eu nevoie de folii pe care sa apara un logo, nume si texte dorite.

In gasirea modelelor potrivite si obtinerea unui autocolant de calitate, totul este foarte simplu, doar intra aici si alege din modelele de stickere auto care iti plac sau de care ai nevoie iar cei de la carbon Systems le vor aplica in cel mai scurt timp, cu atentie la toate detaliile. Este nevoie ca folia sa fie intinsa bine iar apoi fiecare centimetru patrat al acesteia sa se lipeasca de suprafata masinii. Astfel, suprafata de contact trebuie sa fie curatita eficient in prealabil, cu solutii de curatare si igienizare.

Poate unele dintre cele mai des antalnite forme de colantari auto sunt cele prin care sunt personalizate taxi-urile. Acest tip de colantare presupune acoperirea an totalitate sau partial a autoturismului an autocolant galben, cu anscrisuri negru sau an cazul an care masina este deja galbena, doar colantarea partiala cu semnele distinctive pentru taxi. La Carbon Systems acest tip de personalizarea se realizeaza cu autocolant Oracal 651 sau cu alt tip de colant solicitat de client si, an functie de tipul automobilului, nu dureaza mai mult de 3 ore. Astfel daca doresti sa apelezi la acest tip de serviciu, aici vei gasi si rapiditate si calitate.

Cum vopsirea integrala a masinii se poate dovedi a fi un proces destul de costisitor si care ne obliga sa mergem la un centru profesional, aplicarea de autocolant se face mult mai usor si mai ieftin. Se poate aplica nu pe intreaga masina ci doar intr-o anumita zona in care exista probleme si astfel, se imbunatateste si reinnoieste aspectul masinii si se ridica nivelul de protectie al caroseriei si al intregii masini.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!