Monica Macovei despre campania anti-Kovesi: ‘Ne întoarcem la vremea în care dosarele se decideau la sediul PSD din Kiseleff’

Monica Macovei consideră că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, este ţinta unui „atac ticălos” pus la cale de coaliţia PSD-ALDE, chiar înainte să fie audiată la Bruxelles pentru postul de procuror-şef european, relatează Stiripesurse.ro

„În această seară, dna Kovesi ne-a anunţat că a fost citată la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, înfiinţată de Toader şi PSD&ALDE, exact în perioada în care trebuie să fie la Bruxelles pentru a depune actele finale pentru candidatură şi a se pregăti pentru audierea din comisia LIBE. La Secţia specială lucrează Adina Florea, care a declarat că nu a fost niciodată un procuror independent şi care este propusă cu insistenţă de Toader să fie procuror şef al DNA. În Parlamentul European suntem asaltaţi de scrisori trimise de Toader şi de reprezentanţi ai PSD&ALDE care încearcă orice ca să blocheze o eventuală alegere a dnei Kovesi ca Procuror European. Pline de ură şi minciuni, aceste scrisori fac un mare deserviciu nu doar dnei Kovesi, ci României. Ne întoarcem la vremea în care dosarele se decideau la sediul PSD din Kiseleff”, afirmă Monica Macovei, într-o declaraţie transmisă miercuri seara.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a anunţat că, în cursul serii de miercuri, a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect, ea adăugând că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

Distribuie prietenilor

Un diplomat olanez, care se declară „bun cunoscător al României”, spune că întotdeauna când un român e pe cale de a obţine o recunoaştere  europeană – şi dă exemplul propunerii lui Lucian Blaga pentru premiul Nobel pentru Literatură – vin proteste din ţară.