Moş Nicolae, cel darnic şi bun, dar nevăzut, poate veni şi fără daruri! Azi sunt și alegeri parlamentare

Mosul Nicolae, spre deosebire de Mos Craciun, nu se arata niciodata. Poate de aceea credem mai mult in Mos Craciun. Insa, Mos Craciun imbracat in vesmant rosu, avand barba si calatorind cu ajutorul renilor, a fost inventat la inceputul secolului XX. Numele de Santa Claus (Mos Craciun) provine din termenul olandez Sinterkloos – Sfantul Nicolae.

Potrivit traditiei, Sfantul Nicolae este cel care a salvat trei fete de la prostitutie cu ajutorul unor pungi cu bani aruncate noaptea, pe fereastra casei in care ele locuiau. De atunci si pana in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfantului Nicolae (5 decembrie), cei dragi si in special copiii primesc daruri de la Sfantul Nicolae. Astfel, cu totii asteptam dimineata de 6 decembrie pentru a ne uita daca Mosu’ a lasat ceva in ghetele pregatite de cu seara.

Daca la Craciun cadourile se pun sub brad, acum Mos Nicolae aduce cadouri in ciorapei, ciubotele.

Daca nu primim daruri, afirmam ca Sfantul Nicolae nu exista sau ca nu a reusit sa treaca pe la noi. Trebuie sa invatam ca sunt si altfel de daruri care aduc o bucurie mai mare decat cadourile din incaltari. Daruieste si astazi Sfantul. Dar isi pune darurile numai acolo unde omul ii face loc: in incaltari sau in inima, notează crestinortodox.ro

Tot astăzi este ziua votului pentru Parlament, cel care va decide cine conduce din forul legislativ destinele patriei în următorii ptru ani. Au votat deja președintele Iohannis, liderul PSD Ciolacu și EBA, numele prescurtat al fiicei fostului președinte Băsescu, cea care a presărat o carieră politică ajunsă și la Bruxelles cu numeroase semne care-i poartă numele. Ea a îndemnat constănțenii să iasă la vot.

C. Zamfir, AMPress