Moţiunea de cenzură nu va putea fi citită duminică în Parlament din motive procedurale

 

Bătălia PSD cu propriul guvern continuă pe chestiuni procedurale. Atacul vine dinspre Grindeanu către partidul din care susține că face parte și va face, indiferent de deciziile lui Dragnea. Apropiații săi au descoperit încălcări procedurale.”Probabil premierul nu va fi prezent duminică, la citirea moţiunii, deoarece nu sunt respectate procedurile”, au declarat surse din aproprierea premierului Sorin Grindeanu, pentru MEDIAFAX.
Documentul trebuie trimis înainte la Guvern, iar registratura Executivului nu lucrează duminica.Ca atare, citirea moțiunii duminică este lipsită de suport legal.
Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. PNL, ca și UDMR au anunțat, prin liderii lor,  că nu participă. Nici reprezentanții PMP – conform anunțului lui Traian Băsescu, nu se vor prezenta duminică la Parlament.