Muzeul Pietrei cumpără…

Muzeul Pietrei, care se întinde pe o suprafață de șapte mii metri pătrați și cuprinde mai multe curți și săli, construcțiile toate fiind din piatră, cumpără pentru întregirea colecțiilor puse la dispoziția publicului, orice obiect vechi amintind cultura și civilizația satului românesc.

Informații suplimentare puteți cere poetului Lucian Avramescu, pe adresa de mail [email protected], unica modalitate de a comunica, fiindcă ”poetul iubirii” suferă de un an și jumătate de muțenie, o infirmitate totală care i-a iertat totuși capacitatea de a scrie. El nu mai poate face nici deplasările în sate de unde a adus personal peste trei mii de obiecte cumpărate din gospodării vechi și din zone unde dispăruse și amintirea trebuinței lor.

”Ne dispar satele, obiceiurile bune și oamenii. Putem salva amintirea unei civilizații pentru ca urmașii interesați să nu orbecăie căutându-și urmele”, spune autorul acestui Muzeu unic, pus gratis la dispoziția publicului de oriunde.

Aceste achiziții se petrec fără a aduce atingere construcției din piatră a unei biserici, în mijlocul livezii cu meri, lăcașul creștin, ortodox și catolic totodată, fiind dedicat Maicii Domnului. Satul românesc n-a trăit niciodată fără Dumnezeu.

Muzeul Pietrei prin AMPress

Parteneri