• Home
  • Prima
  • NATO, despre cerinţa Rusiei privind retragerea trupelor din România și Bulgaria: Este inacceptabil. Vom răspunde la orice înrăutăţire

NATO, despre cerinţa Rusiei privind retragerea trupelor din România și Bulgaria: Este inacceptabil. Vom răspunde la orice înrăutăţire

romania nato

NATO respinge cererea Rusiei privind o retragere a trupelor străine ale Alianței Nord-Atlantice prezente în România și Bulgaria și denunță ideea sferelor de influență în Europa.

„Vom răspunde mereu la orice înrăutăţire a mediului nostru de securitate, în special prin întărirea apărării noastre colective”, a transmis, vineri, purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

„NATO rămâne vigilentă şi va continua să evalueze necesitatea de a întări flancul estic al Alianţei noastre”, a spus purtătoarea de cuvânt a instituției, Oana Lungescu, într-un comunicat, potrivit AFP și Agerpres, citate de digi24.ro.

„Cererile Rusiei ar crea membri ai NATO de prima clasă şi clasa a doua, lucru pe care nu îl putem accepta”.

NATO „nu va renunţa la capacitatea sa de a ne proteja şi de a ne apăra reciproc, inclusiv prin prezenţa de trupe pe flancul estic al Alianţei”, a adăugat Oana Lungescu.

Parteneri