AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Negocierile pentru guvern au fost suspendate după 7 ore: Barna vrea premier sau președinte al Camerei

Discuțiile între echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR reunite sâmbătă la Vila Lac pentru a împărți funcțiile în Guvern și la vârful Parlamentului, sunt blocate din cauza că cei de la USR PLUS pun o condiție fără de care ei nu acceptă să se meargă mai departe: să primească funcția de prim-ministru, sau dacă nu, pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, susțin surse politice.

Cele trei formațiuni au anunțat într-un comunicat comun că discuțiile vor fi reluate mâine.

Potrivit comunicatului, la discuțiile de astăzi „fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției”.

„În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole. Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității”, se mai arată în comunicatul semnat de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor.

Documentul mai spune că liderii celor trei formațiuni „și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României”.

Discuțiile s-au învârtit în permanență în jurul funcției de președinte al Camerei Deputaților, revendicată atât de Dan Barna cât și de Ludovic Orban. Și UDMR pune condiții pentru participarea la guvernare, astfel încât dacă USR cere funcția de prim-ministru sau pe cea de președinte al Camerei Deputaților, să primească și Uniunea una dintre cele trei funcții de la vârful statului puse în joc: premier, președinte al Camerei Deputaților sau președinte al Senatului.

Mai mult pe DIGI24.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!