• Home
  • Prima
  • Negocierile s-au încheiat. Ciucă: Partidul care dă premierul nu ia Finanțele. Ciolacu: Joi vom avea guvern

Negocierile s-au încheiat. Ciucă: Partidul care dă premierul nu ia Finanțele. Ciolacu: Joi vom avea guvern

guvern ciuca

Liderii PNL, PSD şi UDMR au finalizat duminică discuţiile referitoare la formarea noului guvern. Senatorul PNL Nicolae Ciucă, candidat al liberalilor la funcţia de premier, a confirmat că partidul care nu va avea premierul va deţine portofoliul Finanţelor, Transporturile şi Secretariatul General al Guvernului.

„Este foarte ușor de dedus că vom face în așa fel încât să avem premier PNL. E o formulă agreată, am precizat că partidul care dă premierul nu ia Finanțele. Este nevoie de foarte multă răbdare. E cât se poate de necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalți. Împărțirea s-a făcut ținând cont de ponderea parlamentară a fiecărui partid”, a spus senatorul Nicolae Ciucă, potrivit digi24.ro.

Ciucă a mai spus că luni, la discuţiile de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, se va veni cu o propunere unică de premier. „Am lucrat ambele variante, atât cu formula PSD cât şi cea a PNL”, a adăugat Ciucă.

Luni dimineaţă, liberalii vor avea o şedinţă a Biroului Politic Naţional, pentru a valida lista miniştrilor, de la ora 9:30. De asemenea, social democraţii au programată o şedinţă la ora 10:00 a Consiliului Politic Naţional, pentru a valida acordul politic cu PNL.

„Am finalizat toată structura politică a guvernului. PSD nu supune ca domnul Ciucă să fie premier”, a declarat Marcel Ciolacu duminică, la finalul discuţiilor. „Prezentăm cele două variante partidelor și vedem. Dacă nu iese varianta PSD, înseamnă că nu avem o variantă convenită. PSD va supune la vot cele două variante. Vom vedea cum închidem acest lucru cu o oră-două înainte să mergem la Cotroceni. Joi vom avea guvern”, a spus liderul PSD, conform digi24.ro.

Preşedintele UDMR a confirmat că noul guvern va avea două ministere în plus: un minister al IMM-urilor şi un minister al Familiei.

„Mâine sigur merg cu nume comun de premier”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Parteneri