• Home
  • Știri
  • Nelu Tătaru nu exclude reintroducerea măștii obligatorii

Nelu Tătaru nu exclude reintroducerea măștii obligatorii

tataru cu masca

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, spune că avem o creștere a numărului de cazuri de Covid-19, dar nu putem vorbi încă de un val șase.
Acesta consideră că nu ar fi utile noi restricții acum, dar nu exclude reintroducerea măștii obligatorii în anumite spații publice, în funcție de evoluția situației.

„Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem și un contact care poate duce la aceste infecții, dar trebuie să recunoaștem la fel că nu mai putem juca cu aceleași arme cu care jucam acum doi ani, să spunem. Avem o activitate intensă, sunt lunile de vară, dar în același timp, cred că ar trebui ca niște obiceiuri să ne fi rămas în minte de acum doi ani sau de acum un an. De aceea, spuneam și vorbeam și cu niște colegi de-ai mei de aici din spital, dacă în acești doi ani am învățat măcar câteva lucruri elementare, să ne spălăm pe mâini și când acuzăm niște semne respiratorii, să purtăm noi o mască, ca să nu-i forțăm pe ceilalți să poarte o mască, să evităm locurile aglomerate sau să fim în acele locuri aglomerate cu o mască, cred că sunt niște măsuri minime, care ar putea să ne facă să trecem ca peste o boală strict respiratorie și nu într-un context masiv pandemic”, a spus Tătaru, la Rfi.

Întrebat dacă ar trebui reintrodusă masca obligatorie în spațiile publice închise, Nelu Tătaru a răspuns: ”Câteva țări din Europa au reintrodus această mască în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Dacă evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură”.

Parteneri