A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Neurolog, părinte de elev în clasa a V-a: Ne distrugem copiii. Copiii noştri nu numai că nu mai au copilărie, dar se îmbolnăvesc!“

3 43.659

Problema temelor, a meditațiilor, a școlii în general este un butoi cu pulbere. Excesele unui sistem educațional fără nicio orientare sau busolă, bâjbâiala continuă a celor care ar trebui să pună la punct Educația în România nu fac decât să ne îmbolnăvească și să ne sufoce copiii și chiar pe noi, părinții.

Medicul neurolog Mihaela Pungan, din Târgu Jiu, a tras un semnal de alarmă cu privire la modul în care spune că este afectată fiica sa, dar şi ceilalţi copii, de sistemul de învăţământ din România. Medicul consideră că sănătatea copiilor ar putea avea de suferit. Mai mult decât atât, medicul lansează și o petiție on-line „Vrem copilăria copiilor noștri înapoi!”
„Sunt indingnata şi, pe de altă parte, tristă! Fetiţa mea, în clasa a V-a, se trezeşte dimineaţa şi plânge făcând teme de la 8 la 11, iar seara de la 7 la 10, după care adoarme plângând. În restul timpului este la şcoală. Îmi povesteşte că sunt discipline la care profesorii îi iau ca etalon de cunoaştere pe copiii care fac meditaţii la acele materii, întreabă la modul general dacă se cunosc acele noţiuni şi dacă se răspunde (evident de cei de care ştiu că da) trec mai departe. Şi ea face meditatii la două materii, de la 6-7 seara şi primeşte teme în plus şi acolo… la câte meditaţii să meargă?! La sfârşitul săptămânii nu putem merge nicăieri împreună pentru ca au teme….”, spune Mihaela Pungan.

„Copiii noştri nu numai că nu mai au copilărie, dar se îmbolnăvesc!“ Medicul a mers cu fiica sa pentru efectuarea unui set de analize şi a constatat că organul responsabil cu echilibrarea stresului este afectat: „Am intrebat-o: «Andreea cum te simţi?» Îmi răspunde mereu: «Stresată». Am făcut câteva analize şi ce credeţi ATPO este peste limită (anticorpii antitiroida, primul organ care ne ajută în modulare a stresului). Aşadar ceea ce simte produce modificări organice. Ieri am consultat o fetiţă de clasa a III-a cu tic distonic al capului (mişca sărăcuţa în toate părţile cu capul) din cauza că doamna ţipă la ei şi nu ştie să-şi facă temele singurică. Părinţii muncesc în schimburi. Dragă şcoală, de ce faci asta? Copiii noştri nu numai că nu mai au copilărie, dar se îmbolnăvesc! Îi invit pe colegii psihiatri, psihologi şi nu numai să comenteze!“ – Mihaela Pungan

Continuarea contantadeazi.ro

3 Comentarii
  1. Pasat Ana Maria spune

    Semnez aceasta petitie!

  2. VERA spune

    TRIST, DAR, ADEVARAT! PROBLEMA NU E CA SCOALA II IMBOLNAVESTE, DAR SUNT PARINTI CARE ASTA ISI DORESC ENORM DE MULT DE LA COPIII LOR! „CUTARICA DE CE POATE SI TU NU? PUNE MANA SI INVATA!” „DACA X-ULICA ARE 10 TU DE CE NU AI???” SI ASA MAI DEPARTE SUNT PARINTI CARE MERG DE BUNA VOIE LA PROFESORI SI II ROAGA SA „LUCREZE” MAI MULT CU EI CA SA AIBA PERFORMANTE MAI BUNE… SUNT SI PROFESORI CARE NU-SI DORESC DECAT SA EPATEZE CU REZULTATELE ELEVILOR FARA A GANDI LA CONSECINTE… SUNT PROFESORI CARE TE OBLIGA LA MEDITATII DOAR PT A-SI COMPLETA VENITUL …. INCET, INCET, LA ASTA S-A AJUNS…. FARA CUVINTE!

  3. Ana Nicolau spune

    Sustin! Scoala trebuie sa devina un mediu social placut, unde copiii afla si experimenteaza lucruri noi,frumoase🙏🙏🙏🙂 sa planga in vacanta ca vor la scoala 😊👍👍👍 Doamne ajuta!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More