• Home
  • Prima
  • Februarie și martie, fără precipitații. SECETA se anunță istorică, dezastruoasă în mai toată țara

Februarie și martie, fără precipitații. SECETA se anunță istorică, dezastruoasă în mai toată țara

seceta 2 1

Duminică temperaturile vor urca până la 18 grade, iar ploile vor fi o raritate.
Ultimele săptămâni ale lunii februarie vor aduce vreme de primăvară și vară, în special în zonele din sudul țării, adică în Bărăgan  mai ales, grânarul României.

Săptămâna viitoare începe cu vreme deosebit de caldă, în sudul ţării, temperaturile apropiindu-se de 20 grade Celsius la umbră.

Săptămâna 17.02.2020 – 24.02.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul teritoriului.
Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele estice şi sud-estice.

SECETA începe să sece fântânile în sate, iar lunile precedente, de ”iarnă”, au fost cu recorduri de temperatură, anormale pentru acest anotimp. Recorduri termice pozitive se anunță în continuare, iar suprafețele irigate din România au fost distruse după 89. ”Dacă nu plouă o lună continuu, mocănește, să intre apa bine în sol, recuperând uriașul deficit existent, anul agricol va fi ratat”, spune un inginer agronom din Ialomița.

Meteorologii fac prognoze  pesimiste – adică nu va ploua.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri