• Home
  • Prima
  • Nici Sfântul Scaun nu e scutit de corupție. Papa Francisc ia măsuri lumești

Nici Sfântul Scaun nu e scutit de corupție. Papa Francisc ia măsuri lumești

Corupția intră sin păcate ți în lumea celor ce se cred apropiați de Dunezeu,Papa Francisc, dorind să acţioneze cu rapiditateîn urma unui scandal aflat încă în desfăşurare, a desemnat miercuri un director de top din structura internă a Băncii Italiei pentru a conduce Autoritatea de Informaţii Financiare de la Vatican, informează Reuters şi AFP.

Potrivit Vaticanului, Carmelo Barbagallo, fostul director al Biroului pentru supraveghere bancară din cadrul Băncii centrale italiene, îi va succeda avocatului elveţian Rene Brulhart la conducerea Autorităţii de Informaţii Financiare (AIF).

Rene Brulhart a părăsit săptămâna trecută această funcţie pe care a ocupat-o timp de cinci ani, după ce papa Francisc a decis să nu îi reînnoiască mandatul. Plecarea sa a avut loc după raiduri fără precedent şi care au şocat opinia publică locală, organizate de Poliţia din Vatican în birourile deţinute de AIF şi de Secretariatul de Stat.

Poliţia a acţionat în baza unui mandat de percheziţie semnat de un magistrat din Vatican care investiga un caz suspect de corupţie în cadrul procedurii de achiziţionare a unei clădiri din Londra de către Secretariatul de Stat, un departament-cheie din administraţia centrală a Sfântului Scaun, informează Agerpres, citând presa internațională.

Corupția, care domină unele state europene, nu ocolește nici micul dar puternic stat din inima Italiei, Vatican.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri