• Home
  • Prima
  • Nicușor Dan: E fals că nu se va mai construi în București. Se vor construi şi locuinţe şi spaţii verzi

Nicușor Dan: E fals că nu se va mai construi în București. Se vor construi şi locuinţe şi spaţii verzi

nicusor dan primar

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, infirmă zvonurile că s-ar fi terminat cu construcțiile în București, prin suspendarea unor PUZ-uri de sector. Se vor construi și locuințe și parcuri  iar construcțiile în derulare merg mai departe fiindcă oamenii au plătit pentru ele.

Planului Urbanistic General este  „un document echilibrat ce ține cont de nevoia de spațiu verde”. Iată însă notarea primarului general pe Facebook:

„Pentru a risipi confuziile și a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri:

Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în București. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (și care urmează să fie actualizat), ce ține cont atât de nevoia de spațiu verde, cât și de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană.

În al doilea rând, e fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuințe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziția de apartamente nu vor pierde banii.

Reafirm faptul că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni de zile”, scrie edilul șef al Capitalei.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri