AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Nicușor Dan: „Nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat”

Nicușor Dan a făcut, duminică seara, primele declarații după ce a câștigat pentru a doua oară alegerile pentru Primăria Capitalei. El spune că nu-și va bate joc de noul mandat pe care l-a obținut și a mulțumit celor care au contribuit la victoria sa.

„Am primit mandat pentru încă 4 ani și am început să facem lucruri pentru București, avem probleme mari, ăsta e mandatul”, a spus el.

Dan a spus că vrea să rămână independent și că urmează o negociere pentru majoritate în Consiliul General al Capitalei.

„Niciodată politicienii nu câștigă alegeri, sunt câștigate de comunități. Azi am avut în București o comunitate care și-a dorit onestitate în funcția publică. Și-a dorit instituții care să lucreze pentru oameni, care și-au dorit dreptate. Vreau să vă mărturisesc că sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-ați oferit-o și de speranțele pe care le puneți în noi. Niciodată nici eu și nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la campania asta și celor care au contribuit la campaniile din 2020, 2026, voluntarilor, oamenilor care au strâns semnături, celor care au dat bani, persoanelor publice care au girat cu numele lor pentru ceea ce facem”, a declarat Nicușor Dan, potrivit digi24.ro.

Primarul general a afirmat că va declanşa un referendum pentru a se stabili cum se vor împărţi banii din Bucureşti, între Primăria Generală şi cele de sector.

„Cu aprobarea Consiliului General, voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. De ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreţinerea infrastructurii pe care deja o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universităţile din Bucureşti, care ar putea să aducă zeci de mii de studenţi străini în Bucureşti şi să pună Bucureştiul pe harta academică. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele şi panseluţe care înlocuiesc alte panseluţe”, a mai declarat Nicușor Dan.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!