• Home
  • Știri
  • Nicușor Dan: Primăria Capitalei va înlocui anul acesta 77 de km de conductă magistrală din fonduri nerambursabile

Nicușor Dan: Primăria Capitalei va înlocui anul acesta 77 de km de conductă magistrală din fonduri nerambursabile

termoficare.fch1bkgnux 1000x600 1

Primăria Capitalei a deschis anul acesta, până acum, 9 șantiere pentru modernizarea rețelei de termoficare, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Acesta spune că în 2024 vor fi înlocuiți 77 de km de rețea principală de termoficare.

„9 șantiere sunt deschise în prezent în toate cele 6 sectoare ale orașului pentru modernizarea rețelei de termoficare. În total, 77 de km de conductă magistrală vor fi înlocuiți anul acesta doar din fonduri nerambursabile, europene și naționale. La aceștia se vor adăuga și alții lucrați din fondurile locale și ale Termoenergetica”, a anunțat Nicușor Dan, potrivit hotnews.ro.

Anul trecut, Primăria Capitalei a schimbat 50 de km de conductă principală, dintre care 26,6 km cu fonduri nerambursabile.

Primăria Capitalei a înlocuit în 2023 aproximativ 100 de kilometri de rețea de termoficare, dintre care 50 de kilometri de rețea magistrală, iar restul rețea secundară, potrivit datelor comunicate de instituție la solicitarea HotNews.ro. Municipalitatea are în derulare trei proiecte mari prin care reabilitează rețeaua de termoficare, cel mai important fiind cel de modernizare a 210 kilometri de rețea principală, cu fonduri europene – 260 de milioane de euro. Din aceștia, anul trecut s-au înlocuit 10 kilometri, iar vestea bună este că, deși ciclul de finanțare a fost încheiat, banii nu se vor pierde, proiectul fiind fazat. Vestea proastă este că în 2023 numărul de avarii a crescut față de 2022, iar numărul de debranșări rămâne ridicat. În ultimii patru ani, au renunțat la sistemul centralizat de încălzire aproape 11.000 de locuințe.

Continuarea aici

Parteneri