• Home
  • Prima
  • Noi detalii ale prăbușirii avionului miliardarului Dan Petrescu

Noi detalii ale prăbușirii avionului miliardarului Dan Petrescu

Omul de afaceri Dan Petrescu, soția acestuia și fiul lor au murit în tragedia aviatică cu opt morți, duminică, la Milano, potrivit presei italiene. Jurnaliștii scriu și că datele privind viteza și altitudinea arată că ceva neașteptat s-a întâmplat cu 16 secunde înainte de prăbușire.

Avionul de tip Pilatus PC-12 înmatriculat în România a ajuns la Milano pe 30 septembrie. Duminică, la ora 14 și 4 minute, ora României, aparatul cu opt oameni la bord a decolat de pe aeroportul Linate, dar imediat după decolare pilotul a avut dificultăți în controlarea avionului, așa cum se vede și din înregistrarea zborului. La doar trei minute de la decolare a pierdut brusc peste 80 de metri altitudine. La ora 14, 7 minute și 56 de secunde a fost înregistrat ultimul semnal al avionului. Există martori care spun că aeronava ar fi fost deja cuprinsă de flăcări înainte de a se prăbuși.

Avionul a căzut peste o clădire în renovare, în care, din fericire nu era nimeni. Imediat după impact, flăcările au cuprins mare parte din fațadă și din structura internă. Zeci de ambulanțe și autospeciale au fost dirijate spre imobilul cuprins de flăcări.

Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, era, conform Corriere della Sera proprietarul aeronavei care s-a prăbușit, duminică, la Milano, aparatul fiind achiziționat în 2015 de Petrescu, împreună cu Vladimir Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București. Potrivit unor surse, în accident și-ar fi pierdut viața șapte persoane care dețineau cetățenie română.

Potrivit digi24.ro, publicația italiană mai notează că Petrescu este un antreprenor imobiliar de succes, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale (Metro și Real), cu dublă cetățenie română și germană. Partener al lui Ion Țiriac, cu active estimate la aproximativ 3 miliarde de euro, Petrescu s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și s-a întors în țară după 1989.

Conform Corriere della Sera, printre victime se numără și soția sa, de 65 de ani, născută în România, cu cetățenie franceză, și fiul său de 30 de ani, Dan Stefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie.

Mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani, era deja în Olbia, în vila familiei, așteptându-i pe ceilalți oaspeți pentru o vacanță în Sardinia.

Fiul lui Petrescu, în vârstă de 30 de ani, cercetător în Canada, ajunsese în Italia alături de un cuplu de prieteni, format dintr-un italian din Lombardia și o română cu cetățenie franceză. În avion se afla și copilul lor de un an și bunica maternă a copilului, tot româncă.

Printre victime ar exista apoi un tânăr cu cetățenie non-italiană.

Alături de ei, în avionul privat se mai aflau și cele două fiice ale lui Dan „Miki” Alexandrescu, fost jurnalist sportiv specializat în Formula 1, care a murit anul trecut. Claire și Emilie Alexandresco aveau cetățenie franceză, scrie Radu Tudor, citat de G4Media.ro.

Foto – Profimedia Images

Parteneri