• Home
  • Prima
  • Noile mutaţii ale coronavirusului bagă Franţa într-un nou lockdown și sperie Europa. În București a apărut un focar într-o școală

Noile mutaţii ale coronavirusului bagă Franţa într-un nou lockdown și sperie Europa. În București a apărut un focar într-o școală

covid pacient

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat duminică la postul BFM TV consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

”Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă (…) Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, anticipează responsabilul francez.

El crede că apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii, acest virus ”diabolic” reuşind să găsească noi forme de a ocoli noile metode de tratament.

În România acest mutant extrem de agresiv  a fost găsit la Giurgiu, la o persoană fără contacte cu altele venite din Marea Britanie, iar acum  a apărut un focar îngrijorător în București, capitala pregătindu-se pentru o așteptată relaxare și pentru deschiderea școlilor. Va mai fi valabilă decizia relaxării dacă noua tulpină ”care se răspândește cu o viteză uluitoare” se extinde și la noi? Mutațiile par a ocoli eficiența vaccinului, garantat pentru tulpina care a pus pe jar lumea până acum. Vor face față vaccinurile noilor avalanșe ale ”virusului inteligent”?  Noile tulpini ridică noi probleme în fața specialiștilor.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri