• Home
  • Prima
  • Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a depus jurământul

Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a depus jurământul

juramint mihiila

Ioana Mihăilă, propunerea Plus, a depus jurământul ca ministru al Sănătății. Preşedintele  Klaus Iohannis, i-a urat succes și a sugerat colegilor din guvern să-și sprijine colega.

„Doamnă ministru, Preluați astăzi un minister foarte complicat, Ministerul Sănătății, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes! Vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală și cred că este un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă tuturor speranțe că lucrurile, de acum înainte, vor merge și mai bine. Și, în acest sens, doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și, în acest caz special, să o sprijiniți pe noua colegă, doamna ministru Mihăilă, fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat. Iar coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm, cu rezultate notabil de bune, această etapă nefericită, pandemică. Sper foarte mult ca, printr-o campanie de vaccinare de succes, să reușim până în vară să ieșim din pandemie”, a spus președintele Iohannis.I.

Ioana Mihăilă  medic endocrinolog. Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. A coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României, notează Agerpres.

Ăncă din prima zi de mandat,doctorița Mihăilă a suținut o conferință de presă unde a fost supusă unui tir de întrebări la care a răspuns inteligent, iar acolo unde deciziioe erau luate deja politic a atras atenșia că nu mai este de competenșa Ministerului sănătășii să decidă. Pare o femeie sigură pe ea chiar dacă politic experianța sa e rezumată.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri