Noua șefă a DNA, propusă de ministrul Toader, are dosar penal chiar la DNA

Numele Adinei Florea, propunerea pentru şefia DNA, apare într-un dosar penal deschis de instituţia pe care ar urma să o conducă: “Nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă nicio acuzaţie”, scrie stiri.tvr.ro,

“Eu sunt doar o propunere a ministrului Justiţiei, până la numirea de procuror-şef al DNA este cale lungă. De la numire urmează o perioadă de evaluare, de analiză şi de cunoaştere a colectivului”, a declarat procurorul la TVR.

Adina Florea a vorbit şi despre dosarul penal de la DNA în care apare numele său: “Mie nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă nicio acuzaţie. Probabil este un dosar în care este începută urmărirea penală in rem”.

Distribuie prietenilor

Dosarul a fost deschis în urmă cu un an, dar Adina Florea a precizat că până în acest moment nu a fost audiată şi nu a primit niciun fel de informaţie.

Un poliţist din Tulcea a făcut plângere împotriva a doi procurori înscrişi la concursul pentru şefia DNA, Adina Florea şi Andrei Bodean, constituindu-se ca parte vătămată. Astfel, pe Adina Florea o acuză de trafic de influenţă, participarea la un grup infracţional organizat, fals intelectual şi abuz în serviciu. DNA a precizat că s-a început urmărirea penală cu privire la faptă.