Noul Guvern Dragnea (Dăncilă) – cine și de ce pleacă, cine și de ce rămâne

Comportamentul față de Dragnea pare a fi unicul criteriu pentru alegerea noilor ministri. Cei care au mișcat în front vor pleca, indiferent de rezultatele ministeriale, bune sau rele.Până în acest moment, pare cert că Olguţa Vasilescu, la ministerul Muncii, Carmen Dan, la ministerul Afacerilor Interne, Mihai Fifor la Apărare, Petre Daea la Agricultură, Paul Stănescu la Dezvoltare, dar şi Tudorel Toader la Justiţie, vor rămâne, scrie Realitatea net, citând surse din partid.
Pe de altă parte, ALDE, care a deţinut patru portofolii – Externe, Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul, şi le va păstra, iar titularii acestor portofolii vor fi tot Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Toma Petcu şi Viorel Ilie.
CExN al PSD urmează să se reunească, în cursul zilei de luni, pentru a valida, ca de obicei, formal, componenţa Guvernului Dăncilă, care este stabilită acum de un grup adunat în jurul liderului.
Dragnea a acuzat, după demisia lui Tudose, că „miniştrii mincinoşi” nu se vor mai regăsi în Guvern.
El a criticat faptul că în ultima vreme a citit scrisori şi postări publice date inclusiv de unii miniştri care au încălcat disciplina de partid prin faptul că nu au discutat problemele expune întâi în interiorul formaţiunii, scrie Realitatea.net. I-am lăsat să scrie, a declarat amenințător Liviu Dragnea, care a dat de înțeles că oricine mișcă în front va plăti.
C. Zamfir. AMPress