Noul guvern liberal, la mâna lui Victor Ponta. Ce vrea și ce nu vrea liderul Pro România

 

Dacă partidele care au constituit o majoritate care să dea jos guvernul Dăncilă, s-au unit în privința acestui obiectiv și au reușit împreună, formarea noului guvern, pe repede, întâmpină numeroase și nebănuite piedici.

ALDE nu intră la guvernare și, la cum se găsește partidul acum, este explicabil. Partidul lui Băsescu e prea mic pentru a conta foarte tare. USR, cu un cuvânt greu în opoziție, autodefinit ca partid al viitorului, joacă rămânerea pe margine cerând imperios anticipate și refuzând intrarea la guvernare. USR speră ca, stând deoparte, va depăși la alegerile generale PNL, considerat partid învechit.

Cel care se consideră însă eroul debarcării guvernului Dăncilă este Victor Ponta care a stricat decisiv votul pesediștilor și a adus acele voturi la care opoziția nu visa. În consecință Ponta, care spune ironic că nimeni nu i-a cerut părerea despre noul guvern, spune că acesta nu trebuie să fie neapărat liberal. De ce neapărat liberal? A, dacă au sprijinul PSD, a spus din nou ironic Ponta, pot forma o majoritate. Noi nu intrăm aici, este, în linii mari declarația de luni a liderului Pro România.

Ce dorește Victor Ponta? Întâi și întâi, atragerea a cât mai multor pesediști în Pro România. Prin refuzul, momentan poate, de a sprijini un guvern liberal, Ponta cheamă lângă el ”turma debusolată a PSD”.
C. Zamfir, AMPress