O femeie din Constanța a murit după ce a așteptat 16 ore pe scaun la Urgențe, la spitalul județean

O femeie în vârstă de 70 de ani din Constanța a murit după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Urgențe de la Spitalul Județean. Fiul femeii a depus plângere penală la poliție în care îi acuză pe medici că nu s-au îngrijit de starea mamei sale timp de o zi și o noapte, timp în care bătrâna a fost lăsată să aștepte pe un scaun, pe holul spitalului.

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit reprezentanților spitalului, femeia a fost încadrată, la sosirea la unitatea medicală, ca urgență cod verde, ceea ce înseamnă că, potrivit legii, ea ar fi trebuit să fie consultată în cel mult 60 de minute.
Fiul femeii decedate după 16 ore de așteptare pe un scaun la Spitalul Județean Constanța: Mi-a murit în brațe / Nu a venit niciun medic să o consulte
Femeia a ajuns la spital pe 1 februarie, în jurul orei 7 dimineața, acuzând dureri în piept și abdomen. Abia după 12 ore, femeii i s-a făcut o electrocardiogramă (EKG), iar după alte 4 ore a fost mutată pe un pat,unde după o oră a murit ăn brațele fiului ei, relateazăMediafax.