AM Press Logo
Muzeul Pietrei

O navă din Cehia s-a scufundat în Portul Constanța

Foto: ANR

Incident naval grav în Portul Constanța! O navă din Cehia s-a scufundat sâmbătă dimineață în Dana 96, după ce a lovit o altă navă sub pavilion românesc.

Potrivit stiri.tvr.ro, din primele informații, la ora 5.35, nava de tip împingător Michaela, aflată sub pavilion Cehia, a intrat în coliziune cu un convoi de barje care intra în portul fluvial.

În urma impactului, nava a fost avariată și a luat rapid apă la bord.
Au fost trimise în ajutor 3 împingătoare cu 4 pompe de mare putere, însă, la 2 ore de la producerea incidentului, nava s-a scufundat.

„Sunt cinci membri de echipaj pe împingătorul respectiv, toţi au fost salvaţi. Sunt toţi în afara oricărui pericol, nu există poluare (…) Se vede nava, partea de pupa este scufundată, partea de prova a împingătorului a rămas înafara apei. Traficul în zonă nu putem spune că va fi afectat major. Zona va fi balizată, navigatorii vor şti că trebuie să ocolească acea zonă, nu vor fi alte impedimente”, a spus Cosmin Dumitrache, director Autoritatea Navală Română.

Autoritățile portuare au asigurat un perimetru de siguranță în zonă și au declanșat o anchetă, iar navigatorii aflați în tranzit au fost avertizați de pericol.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!