• Home
  • Prima
  • O pacientă cu COVID-19, la un pas de externare, s-a spânzurat în baia spitalului

O pacientă cu COVID-19, la un pas de externare, s-a spânzurat în baia spitalului

O pacientă cu COVID-19, internată în spital, s-a spânzurat în baie. Femeia se simțea tot mai bine în urma tratamentului și ar fi plecat acasă la următorul test negativ.

Femeia de 48 de ani a fost găsită spânzurată, în spitalul din Chișinău. A folosit furtunul de la duș pentru a-și duce la capăt planul teribil. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat. Femeia se simțea bine în urma tratamentului împotriva COVID-19, nu avea alte boli, iar cei din familie i-au fost alături în toată această perioadă.

Medicii îi spuseseră că la primul test negativ poate pleca acasă. Din primele investigații se pare că pacienta a recurs la acest gest în urma unei dereglări a sistemului nervos, cauzată de un cheag apărut în urma infecției cu noul coronavirus, scrie antena 3, potrivit prosport.ro.

„Femeia avea rude, era sunată de acestea și nu avea conflicte cu pacientele din salon sau cu lucrătorii medicali. Pentru noi acest caz este o lovitură.
Medicul curant plângea dimineața și spunea că s-a chinuit atâta timp să o salveze, iar când analizele erau bune, doamna a decis să procedeze așa. Timp de 15 ani de când lucrez, nu am mai văzut așa ceva”, a declarat pentru site-ul anticoruptie.md Veronica Țugulschi, șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Arhanghel Mihail.

„Sunt foarte mulți pacienți care descriu stări halucinogene pe parcursul nopții. COVID-19 trece bariera hemato-cefalică şi afectează sistemul nervos central pe cale directă și indirectă și cel mai strașnic este că aceste manifestări pot inițial să nu fie, ele pot apărea când virusul se diminuează”, a mai spus medicul.

Parteneri