O poliţistă din Botoșani părăsește, fără regrete, Poliția Română și pleacă la muncă în străinătate: „Părăsesc un sistem corupt”

polițistăIoana Porfireanu, 31 de ani, polițistă,  și-a dat demisia din Poliția Română și  a plecat la muncă în Anglia. . „Părăsesc un sistem corupt de pile, cunoştinţe şi relaţii“, a spus tânăra.

Ulterior, Ioana a postat un mesaj pe rețelele de socializare, citat de adevarul.ro: „02.12.2015 – ziua în care părăsesc un sistem corupt (M.A.I-Poliţia Română), în care guvernează P.C.R.-ul (nu partidul comunist român, ci Pile. Cunoştinţe. Relaţii), precum şi nepotismele. Un sistem în care avansările în funcţie şi mutările se fac pe principiul P.C.R. Mi-au trebuit nici mai mult nici mai puţin de 11 ani şi 2 luni să realizez că acest sistem nu se va schimba niciodată. Am plecat pentru că nu mă mai regăseam, pentru că eram frustrată de tot ce se întâmplă în jurul meu. Eu am lucrat doar în mediul rural, la post de poliţie. Orice raport de mutare nu mi-a fost luat în considerare, iar alte doamne/domnişoare şi chiar domni după 6 luni au fost mutate/mutaţi, nu doar în urban ci direct la birouri”.

Ioana Porfireanu a fost nemulțumită că nu i s-a aprobat un concediu fără plată. „Concediul fără plată l-am solicitat pentru întregirea familiei, nu pentru că aveam vreo afacere în Anglia”, a scris aceasta. Tânăra a primit, conform România TV.net,  numeroase mesaje de susţinere de la colegi din poliție. Cazuri similare de plecări din poliție (și chiar din serviciile secrete) au mai fost înregistrate în acești  ani.

D. Dumitru, AMPress