• Home
  • Știri
  • O româncă a fost ucisă de un rechin în Hurghada, Egipt

O româncă a fost ucisă de un rechin în Hurghada, Egipt

rechin

O româncă a fost ucisă de un rechin în stațiunea Hurghada, din Egipt. Potrivit agenției Reuters, e vorba despre o femeie de aproape 50 de ani. Ministerul Afacerilor Externe a precizat pentru Știrile TVR că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic duminică de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate.
MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident.

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE le recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

„Astăzi abia s-a confirmat că este româncă şi cadavrul fusese descoperit ieri. Deci ea alaltăieri a dispărut, ieri a fost găsit cadavrul şi astăzi a fost identificată”, a declarat președintele ANAT București-Ilfov, Dan Goicea, pentru Telejurnal.

„Nu se ştie exact ce a făcut, probabil a ieşit în larg, nemaifiind în zonă de protecţie. Problema este că în Hurghada nu a existat până acum niciodată niciun atac de rechini către turişti. Explicaţia în primă variantă este că pe data de 12 iunie s-a scufundat în larg un vapor care transporta oi dinspre Sudan către Arabia Saudită şi care probabil că a produs această atracţie a rechinilor către mal”, a explicat el.

Potrivit lui Goicea, pericolul nu este în zona hotelurilor, unde sunt zone protejate.

„Problema este dacă ieşi puţin în larg după zona de protecţie de la mal. Tot ce este în afara hotelului, de la zona de siguranţă a hotelului, prin excursiile opţionale au fost oprite. Până ancheta nu va stabili ce s-a întamplat nu se mai fac scufundări în larg”.

Parteneri