AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Oare este timpul pentru internarea într-un cămin pentru persoane vârstnice?

Persoanele în vârstă se confruntă cu probleme care la un moment dat nu mai pot fi rezolvate de către membrii familiilor în grija cărora se află persoanele vârstnice. Deteriorarea stării de sănătate până în punctul în care este necesară supravegherea constantă a persoanei este o situație cu care din nefericire se confruntă din ce în ce mai multe persoane. Pentru ca situația să nu degenereze din punct de vedere medical este necesar ca supravegherea să fie realizată de către specialiștii din domeniul medical. Apariția acestei situații este una dintre situațiile în care întrebarea aflată în cadrul titlului acestui articol este pusă de către aparținătorii persoanelor vârstnice. O astfel de întrebare trebuie pusă specialiștilor care lucrează în sectorul medical. Însă, există o serie de aspecte care transmit o astfel de necesitate, situația prezentată în rândurile de mai sus fiind doar una dintre situațiile în care este necesară apelarea la serviciile oferite de către căminele pentru bătrâni.

Cum îți dai seama că părinții/bunicii au nevoie de ajutorul oferit de către specialiștii care lucrează în cadrul unor camine batrani?

Apelarea la serviciile prestate de către un cămin pentru persoane vârstnice poate fi o decizie  greu de luat atât de către persoanele vârstnice cât și de către membrii  familiei care trebuie să ia o astfel de decizie. Însă, având în vedere beneficiile oferite de către căminul pentru bătrâni este clar că o astfel de decizie este varianta ideală în anumite situații. Care sunt acestea?

  • Deteriorarea sistemului locomotor până în punctul în care persoana are nevoie de ajutor pentru a putea realiza activități banale, procesul de îmbrăcare și dezbrăcare, pregătirea și servirea mâncării, realizarea igienei intime, etc, sunt doar câteva dintre activitățile care dacă nu mai pot fi realizate de către persoana vârstnică este necesară apelarea la servicii de specialitate. Cele oferite de către un cămin pentru persoane vârstnice sunt cele mai potrivite într-o astfel de situație.
  • Nevoia de socializare și singurătatea sunt alte două aspecte care contribuie la luarea unei astfel de decizii. Plecarea copiilor, nepoților sau decesul partenerului de viață sunt doar câteva dintre motivele pentru care o persoană în vârstă se poate simți singură. Având în vedere că suntem ființe sociabile, singurătatea poate fi un element decisiv în apariția depresiei. Apărută la o vârstă înaintată depresia poate contribui la apariția altor probleme medicale motiv pentru care trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca o astfel de situație să nu aibă loc.          Implicarea în cât mai multe activități de socializare este pasul care trebuie să fie realizat pentru ca depresia să fie ținută la distanță. O varietate mare de astfel de activități sunt oferite de către multe dintre căminele pentru persoane vârstnice. Așadar, fii atent și la nevoia de socializare a persoanei în vârstă. Dacă nu îi poți oferi cât mai multă socializare apelează la un cămin pentru persoane vârstnice care furnizează și un astfel de serviciu.
  • Apariția problemelor psihice este o situație nefericită cu care se confruntă multe persoane vârstnice. O persoană care ajunge într-o astfel de situație trebuie să fie supravegheată non stop ceea ce este destul de greu pentru membrii familiei. Aceasta este o altă situație în care este clar că apelarea la serviciile sociale prestate de către un cămin pentru persoane vârstnice este cea mai bună soluție care poate fi aleasă pentru ca persoana vârstnică să poată trăi în cele mai bune condiții. Atenție! Având în vedere că este vorba despre o persoană în vârstă care suferă de afecțiuni psihice este necesară contractarea unui cămin pentru persoane vârstnice care prestează servicii sociale destinate persoanelor în vârstă care suferă de afecțiuni psihice. O astfel de persoană nu trebuie să fie internată într-un cămin care nu prestează servicii pentru această categorie de persoane pentru că există riscul real ca afecțiunea psihică să devină din ce în ce mai gravă.

Un furnizor care prestează servicii sociale premium îmbunătățește calitatea vieții

Persoanele în vârstă se confruntă cu multe probleme, probleme legate de deplasare, singurătate, menținerea propriei igiene, etc, fiind doar câteva dintre problemele cu care se confruntă o parte a persoanelor vârstnice. Având în vedere că acestea merită tot ceea ce este mai bun trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca nivelul de trai al acestora să fie cât mai bun. Apelarea la serviciile sociale prestate de către un furnizor premium este varianta către care trebuie să se îndrepte persoanele care se află în această categorie de persoane. În cadrul unui cămin pentru persoane vârstnice aflat în categoria căminelor premium sunt prestate servicii care contribuie din plin la creșterea nivelului de trai al beneficiarilor. Readucerea zâmbetului pe buze este cea mai mare satisfacție pe care o trăiesc persoanele care lucrează în cadrul unei astfel de instituții. Pentru ca o astfel de situație să poată avea loc este necesar ca persoana vârstnică să beneficieze de tot confortul de care aceasta are nevoie. De asemenea, trebuie să redescopere plăcerea cauzată de către socializarea alături de persoane aflate în aceiași categorie de persoane. Persoanele aflate în aceiași categorie de persoane sunt compatibile motiv pentru care este recomandată socializarea între acestea.

Cu toate că există din ce în ce mai puține cămine pentru persoane vârstnice care să nu fie ocupate la maximum dar care să presteze și servicii sociale premium încă mai există posibilitatea de a putea identifica o astfel de locație. Pentru ca procesul de identificare să se desfășoare într-un mod cât mai eficient este necesară și respectarea informațiilor prezentate în rândurile de mai sus.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!