• Home
  • Știri
  • Obama îndeamnă la proteste, după decizia Curții Supreme de anulare a dreptului la avort

Obama îndeamnă la proteste, după decizia Curții Supreme de anulare a dreptului la avort

obama 1

Fostul președinte al Statelor Unite Barack Obama spune că decizia de vineri a Curții Supreme a Statelor Unite prin care se anulează dreptul la avort este un atac la adresa libertății individuale, care lasă milioane de americani la cheremul politicienilor și ideologilor. În consecință, fostul șef al Casei Albe îi îndeamnă pe oameni să iasă la proteste și să meargă la vot.

„Astăzi, Curtea Supremă nu numai că a anulat aproape 50 de ani în care a existat un precedent, dar a lăsat la cheremul politicienilor și al ideologilor cea mai personală decizie pe care o poate lua cineva, atacând libertățile esențiale a milioane de americani. State din întreaga țară au adoptat deja proiecte de lege care restricționează această alegere. Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a reacționa, Planned Parenthood, The United State of Women și multe alte grupuri trag un semnal de alarmă în această problemă de ani de zile – și vor continua să se afle în prima linie a acestei lupte”, a scris Barack Obama pe Facebook, potrivit digi24.ro.

„Alăturați-vă activiștilor care de ani de zile trag semnalul de alarmă în privința dreptului la avort și acționați. Fiți alături de ei la protestele locale. Mergeți voluntari la una dintre organizațiile lor. Bateți la ușa unui candidat în care credeți. Votați până la sau la 8 noiembrie și la fiecare oricare alt scrutin. Pentru că în cele din urmă, dacă vrem judecători care să ne protejeze toate drepturile, și nu doar unele drepturi, atunci trebuie să ne alegem oficiali care să fie angajați în acest sens”, îndeamnă Barack Obama.
La rândul său, preşedintele SUA Joe Biden – fost vicepreședinte în administrația lui Barack Obama – a promis vineri, după decizia Curţii Supreme, pe care el catalogat-o drept „eroare tragică”, că guvernul său va apăra acest drept şi le-a cerut cetăţenilor americani să vină la urne în noiembrie la alegerile de la jumătatea mandatului pentru ca în Congres să fie garantată o majoritate favorabilă avortului.

Vineri seara deja se anunțau proteste în peste 50 de orașe de pe întreg teritoriul Statelor Unite, potrivit BBC.

Parteneri