AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Oficiali români merg să discute cu Comisia Europeană / Ciolacu: Premierul şi miniştrii din Guvern nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut, vineri, precizări despre vizita sa şi a unor miniştri la Bruxelles, explicând că asta înseamnă un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR.

Marcel Ciolacu a explicat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că vizita sa şi a unor miniştri la Bruxelles este normală, în cadrul dialogului constant care are loc cu Comisia Europeană.

“Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din Guvern la Bruxelles. De aceea aş dori să fiu foarte clar cu această ocazie. Premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat, vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”, a declarat Ciolacu, potrivit news.ro.

El a precizat ce discuţii vor purta miniştrii la Bruxelles.

“Concret, ministrul Muncii, doamna Bucura – Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR, un lucru cât se poate de normal. Domnul ministru de Finanţe, Marcel Boloş, va merge pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară. Ele sunt trecute ca şi jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva, a unor….Cred că ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-şi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul Fiscal al României”, a afirmat premierul.

Mai mult aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!